Playlist -януари 2017-

“Playlist на месеца” е новата ни рубрика, която ще можете да очаквате на всяко девето число. В нея екипът на списанието ще ви споделя любимите си песни. Макар и да става абсолютно анонимно, все пак ще има доза индивидуалност. Към парчетата ще има текст, с който ще разказваме защо сме избрали тази конкретна песен.


Otis Redding – (Sittin’ On) The Dock Of The Bay

Топлото звучене на песента създава чувство на уютност. Слушам я често тези (студени) дни, а и през лятото – друг приятен елемент е подсвиркването в края.

Dorje – All

Британска група, която открих чрез ютуб канала на първия китарист, успял да изгради кариера на музикант в интернет. Роб Чапман – моделът за подръжание на хиляди китаристи рядко може да бъде видян ядосан или тъжен. За сметка на това тъмнината е в текстовете му. В този на “All” отктих общи черти от характера ми, какъвто беше преди, а конкретни стихове много напомнят на хора от миналото ми. Песента е на повече от година, не ми е омръзнала и се съмнявам някога да се изморя да я слушам.

Ed Sheeran – Shape Of You

В днешния удивитено страхотен ден влизам в Ютюб , за да избера песен за плейлиста, който разглеждате. Не че вече не съм наравила избора мислено, а по-скоро за да съм сигурна, че имам перфектното парче. И изведнъж-БАМ! Новата песен на Ed. Е, то е ясно, че мисленият избор ще трябва да отиде да си гледа работата. Ако някой все още не е чул Shape Of You, то сега е моментът да й се наслади.

Muse – The Handler

„And I am no longer afraid to walk alone“

Музиката на великобританската група „Muse“ от едно известно време е неразделна част от ежедневието ми и със сигурност мога да кажа, че още дълго ще бъде така. Все още не съм имала възможността да се запозная с абсолютно цялото творчество на бандата, но любимата ми от всичките изслушани песни до момента е „The Handler“, от албума „Drones“ (2015). Харесва ми посланието ѝ – да се оттървеш от всичката негативна енергия и да продължиш напред с нови сили – наистина подходяща за слушане в началото на Новата година.

Kraftklub – Wieder Winter

Ами няма какво да кажа. Es ist schon wieder Winter, както всички могат да видят, ако погледнат през прозореца….

Angel Olsen – Shut Up Kiss Me

Открих тази изпълнителка покрай NME, защото те много хвалеха новия й албум, My Woman. Харесва ми енергията на музиката й, гласът й, който звучи сякаш е едновременно висок и нисък, и вайбовете на този албум. Глам-рок звученето ме транспортира късно вечерта в уютна американска закусвалня от 80-те, с всичките неонови сияния и миризмата на кожа от черните кожени якета на рокерите, които похапват там. Харесва ми също така неопределеността, която се съдържа в музиката на Angel Olsen. Мистериозно, вълнуващо, напевно и отпускащо едновременно. Перфектната комбинация за пътуване в градския транспорт докато снежният пейзаж минава покрай теб.

Hayes & Y – Time To Go

Hayes & Y присъстват на авторовата музикална сцена вече от две години, но не спират да впечатляват. Бандата наскоро представи песента „Time To Go”. Тя е част от новото им EP, което се казва “Sinclair” и ще бъде представено на 12 януари в клуб Терминал 1. Съдейки по парчето, мисля, че можем да очакваме нещо страхотно.


Ако искате да споделите със списанието вашата любима музика, не се колебайте да ни пишете и да ни разкажете за вашето най-слушано парче в момента.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s