Playlist -март 2017-

“Playlist” е рубриката, в която хора от екипа ни споделят любимите си парчета за изминалите 30 дена. Ето какво са ви подготвили в месеца на подарените зюмбюлчета и бяло-червените талисмани.

Imagine Dragons – Gold

Обожавам градацията в тази песен. Абсолютната липса на ритъм в началото създава огромен и въздействащ констраст за catchy ритъма в припева и като цяло цялата песен. Още повече- текстът може да бъде възприеман по различни начини, което е абсолютен огромен плюс за една песен според мен. Целият албум is just gold, задължителен soundtrack, където и да ходя.

 

M.I.A- Bamboo Bangа

M.I.A е известна с това, че чрез музиката си възпява имигрантите и различните култури. Сигурно я познавате от “Bad Girls”- песента, която превръща всяко невинно момиче в лирическата героиня от “Gone Girl” само че с повече суаг, груув и ориенталски мотиви. Именно това прави музиката й за мен толкова интересна- хип хоп с бразилски перкусии, африкански ритми, индийски мелодии и текстове за тежкия живот на бежанците, гордостта на етническия произход, екзотични места и още по-екзотични емоции и преживявания. Не случайно M.I.A (Мая Арулпрагазам) спечели тазгодишната награда на списание NME за изпълнителка на годината. Фактът, че използва популярността си да обърне внимание на такива социални проблеми, й прави много голяма чест и я отличава от други музиканти, които не използват пълния потенциал на изкуството си да направят света едно по-добро място. Песента “Bamboo Bangа” ми харесва много, защото започва по-спокойно и в момента, в която тя казва “Strike, match, light fire- who’s that girl called Maya- M.I.A is coming back with power, power”, бийтът се разнообразява и слушателят бива ударен наистина от силата на изпълнителката, която се крие в етническото разнообразие на музиката й, таланта й като музикант и социалната й ангажираност.

 

Bruno Mars – That’s What I Like

New, fresh and inspiring, the song speaks for itself.

 

Lorde – Green Light

Въпреки че излезе преди едва седмица, новият сингъл на Лорд е моята песен на месеца поради ред причини. Дългоочакваното парче на новозеландската изпълнителка е различно от всичко, което сме чували от нея досега. Мисля, че годините чакане си струваха – всеки един звук е на място и в хармония с другите, а готовият продукт е поглъщащ и невероятно красив. Тъй като тя не веднъж е споменавала любовта си към поп жанра, за мен не беше изненада това, че Green Light е с доста по-ведро звучене. То някак си успява да си пасне с текста, въпреки че разказва за раздяла и чувството да очакваш от себе си да продължиш напред и, най-подходящо казано, да чакаш сърцето си да даде зелена светлина.

 

Radiohead – Daydreaming

В момента съм в настроение за по-бавни и отпускащи песни. От няколко дни не мога да престана да слушам тази и всеки следващ път откривам нови начини, по които мога да я тълкувам, и изпитвам различни емоции.
“Dreamers / They never learn / Beyond the point / Of no return / Then it’s too late / The damage is done”

Arcade Fire- Rebellion (Lies)

Това е песен, която като я слушаш за пръв път, моментално ти грабва вниманието. Като я слушаш втори път и провериш какъв е текста, и разбереш смисъла, настръхваш. На третия и четвъртия и хилядния път все още настръхваш- това доказва колко емоционално въздействаща е.

 

Icona Pop – Emergency

Беше луд месец. Иначе песента си е готина.

 

INTERVALS – LIBRA

Дори да не си китарист, барабанист или друг тип музикант (предимно сред каквито са известни Intervals), това парче заслужава да бъде чуто. Мелодии, ритъм и хармонии изпълнени с чувство и енегия…позитивна при това.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s