Playlist -юни 2017-

В началото на всеки месец ние, екипът на SWW, обединяваме своите любими песни за изминалите 30 дни в плейлист с целта да ви предложим нова и интересна музика за слушане. Месец юни за всички ни е изпълнен с много изпитвания, класни и стрес като цяло, затова решихме настоящият списък с песни да има една обединяваща тема – как да се справяме с живота. Надолу ще видите някои от любимите ни парчета, които слушаме през такива периоди за нас, и се надяваме те да помогнат и на някои от вас да се почувствате по-добре и да се заредите с настроение за предстоящото лято!


Foals – 2 Trees

Тази песен толкова нежно ти казва как да подходиш, когато изглежда сякаш светът ще те надвие:

“Don’t let go, just breathe slow
So hold on, it will pass
Don’t give up, don’t let go-
Grey clouds they, they’ll break up.”

Китарите, хармониите, начинът, по който Янис Филипакис пее, те карат да настръхнеш. А после и да плачеш. Но след сълзите всичко минава, след дъждът облаците се разтрогват и слънцето изгрява отново.

Iseo & Dodosound – Falling asleep

Една дума – chillen. Точно като песента. Спокойничка, лекичка и приятна почти като да седнеш на зъболекарския стол и да се опиташ да запомниш всеки термин, който зъболекарят подхвърли на сестрата. Всеки си има различни представи за приятно де, но мелодийката на специално това парче си е класическото определение.

Житейска философия: „Наслаждавай се на момента, защото в следващия котките ще са избягали вече“. Затова убеди се, че си обърнал внимание на маниашката анимация на обложката (ако снимките от видеото могат да се нарекат така). Преди да са побягнали котките.

Ключът е в душевната дрямка. Нали знаеш първия принцип на Майкрософт като изникне проблем – рестарт. Човек трябва да знае как да изключи, да си поеме дълбоко дъх, да си каже „Айде сега давай яко“ и като се събуди, да оправи ситуацията като истинска свежарка. Искрено се надявам да си стигнал дотук защото pretty much си излях душата, а ако не – поне си пусни песента, да чилнеш и ти малко.

Seether – Fake It

How to deal with life: fake it.

Lorde – Bravado

Слушането на тази песен ми служи като сръчкване да се изправя и да оставя всичко, което ме дърпа надолу, да намеря смелост.

Azis – Sen Trope

Когато ми е супер тъжно, си пускам тази песен на слушалки на макс. И като затворя очи и се съсредоточа върху мелодията, виждам как с моите приятели се размазваме на някой купон, и всичките ми проблеми изчезват.

Smash Mouth – All Star

Това е песен за моментите, когато чувстваме, че безнадеждно сме го закъсали, че всичко и всички са срещу нас и нищо не се случва така, както сме очаквали. “All star” на американската група Smash Mouth е парче, което бихме си пуснали, когато наистина се чудим how to deal with life. Отговорът на този въпрос се крие в текста на песента. Той показва, че в такива моменти не трябва да се самоопределяме като загубили, защото светът ще се възползва от нашата слабост. Посланията звучат прости, но в действителност са много важни: ако се отдалечим от незнанието и се научим да мислим за себе си, престанем да се влияем от лъжите на околния свят, ще успеем да направим стъпка към промяната. В случай, че все още не намирате отговор на въпроса, фактът, че песента вече е част от meme-културата, би могъл да ви накара да я харесате (докато се наслаждавате на meme-овете вероятно ще забравите, че доскоро сте търсили отговор на въпроса how to deal with life).

Anne-Marie – Ciao Adios

Imagine Dragons – Believer

Макар и вкусът ми непрестанно да се мени и изпълнителите, които преди са значели адски много за мен, сега да са ми леко безразлични, Imagine Dragons винаги ще заемат специално място в сърцето ми. Те са първата група, по която някога съм се запалвала, и може да се каже, че са ме въвели в света на музиката, която не се превърта нон-стоп по радиото. Имам чувството, че песента “Believer” не беше посрещната с много топлина от феновете на бандата, понеже доста се различава от предишното ѝ творчество, но за мен тя е перфектна. Текстът ѝ прекрасно ме описва като човек и ме кара да се чувствам по-добре в моменти, в които не съм на себе си. (This song basically makes me a believer)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s