Слуша ли вече книга това лято?

Лятото може да е шумно, приключенско, пълно с партита и късни вечери около лагерния огън. Независимо от това обаче винаги си оставяме едни скътани, малко по-лични и камерни моменти, които отделяме за четене на книги. Разбира се, че си чел книга. Но заделял ли си един-два от тези спокойни моменти за слушане на книга? Също толкова удобно е колкото четенето само дето е много по-екзотично. И ако не си пробвал (че дори и да си), Audiobookbg (можеш да прочетеш за историята зад тяхното създаване ТУК) ти предоставят списък с книги, които да пробваш.

audiobookbg cover

1) „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ – Дейл Карнеги: В тази аудио книга са заложени основните принципи, които ще са ви нужни за успешната комуникация с другите, и ви гарантирам, че няма да останете разочаровани от нея. Това е така, защото повечето неща, които постигаме в живота си, са с подкрепата на другите хора. Да изслушаме тази аудио книга е мъдро решение, защото ще можем да получаваме повече и да живеем по–удовлетворителен живот.

Представете си моментите, когато сте се карали с някой близък човек, когато не сте успели да убедите някого за нещо, когато не сте успели да се разберете с някого. А сега си представете живот без кавги и неразбирателства. Това може да направи тази аудио книга за вас.

Едни от най–успешните хора на света са я чели и разказват, че тя е една от аудио книгите, които препоръчват на всички хора, ако искат да станат по–успешни и щастливи. Те казват, че това е може би една от най–добрите инвестиции, които може да направите.

2) „Човек в търсенето на смисъл“ – Виктор Франкъл: Разказва се за това какво е било в концлагерите по времето на Втората световна война и как един човек би могъл да оживее физически и психически след такова преживяване. Главна фигура е уважаван млад лекар с обещаващо бъдеще и множество проекти, които мечтае да осъществи. Ненадейно обаче попада в концлагер, където е принуден да премине редица изпитания, решен да не предаде живота, за разлика от повечето свои отчаяни другари.

3) „Как да преодолеем безпокойството“ – Дейл Карнеги: „Тези, които не знаят как да преборят безпокойството, умират млади.“ С този съвет започва аудио книгата на Дейл Карнеги–Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота. Също като другите аудио книги на Карнеги, тази е пълна с практически съвета, които известни личностни от неговото време са използвали. Дори най – простият съвет е разказан по такъв начин, че те кара да го напишеш на лист хартия и да го залепиш някъде, където ще го виждаш всеки ден.

4) „Илън Мъск“ – Ашли Ванс: Книга за един амбициозен човек, създателят на компаниите Tesla, SpaceX, Solar City, работил по PayPal. Човек, стигал много пъти до банкрут по пътя на успеха, чийто живот сякаш протича под направлението на собственитте му думи „Ако едно нещо е много важно, трябва да го направиш, дори и шансовете да са срещу теб.“

В днешно време стана много известна цялата култура около „hustle and grind“ (да си скъсваш задника от работа) в предприемаческите среди, но някои хора все още не вярват, че трябва да работиш МНОГО (повече от 8 часа на ден), за да постигнеш големи резултати. На тези хора бих им препоръчал да изслушат тази аудио книга и след това да видим дали пак ще мислят, че това да работиш много не носи резултати.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s