Oтключи социалната ангажираност с швейцарския ключ (Key@SWISS 2017)

Вървиш си по тротоара и разни хора се оплакват… за нищо не ставал светът вече. По бай-Тошово време по-добре било. В неделя като ходиш при баба на по една топла супа и тя (бабата де) небрежно и уж леко засмяно ти разказва поредната история за “тая пуста младеж”. Само в екраните човъркали. А после като се прибираш към вкъщи с градския, ако не си със слушалки,  заслушваш се в разговора на двама. Разправят “Брат, много ясно, че като завърша училище, ще уча в чужбина”. Поглеждаш ги съмнително без те да те забележат… Ей така… този си тръгвал, онзи рушал, то хора не били останали в България, никой не се грижел за града си, не проявявал интерес да предизвика промяна… А! Ключов момент – “промяната се предизвиква” – мислиш си. Точно. Нищо няма да дойде наготово… А приятелите ни от Форум Ключ (в случая и Кey@SWISS) знаят това. Хора, които правят избори, допринасящи за изграждането и поддържането на едно здравословно общество. Тези, неподдаващи се на погрешни убеждения и неследващи тръгналите в грешна посока. Тези, които сами създават правилата и ги прилагат в полза на общността в която живеят. Това са хората, които всеки ден се събуждат с мисълта, че ще предизвикат промяната. Избирайки да действат вместо да са пасивни, те гарантират красива заобикаляща ги среда (приятели, общество, град, държава – да мислим и по-мащабно все пак). Научихме, че те са от този тип хора още през март месец тази година. (Какво имаме предвид можеш да научиш ТУК). От списание SWW и форум Key@SWISS знаем, че ти си от описания тип хора – действащите. И сега си казваш “леле тези тук ме изкараха много деен активист!”. Добре, признаваме, може би още не познаваш потенциала в себе си… Още сигурно не си открил онази частица в себе си, която да помогне за развитието на обществото и със сигурност ти трябва мотивация, за да се събудиш… и ние ти предлагаме как да я откриеш. И по-точно 5 причини защо на 14-ти октомври 2017, събота, да чуеш лекциите на световнопризнати личности от сферата на социалното предприемачество, опазване на околната среда, активното гражданство и още:

1. Социално предприемачество whom?

На форум Key@SWISS ще имаш възможността да се запознаеш малко по-добре именно с това, за което досега говорехме: какво представляват тези теми (създаване и устойчивост на общности, социално предприемачество, околна среда, активно гражданство), как, кога и къде се прилагат и използват.

2. Среща с интересни лектори

Както вече споменахме, на сцената на ивента няма да има просто някакви public speaker-и. Участниците са от Берн, Цюрих и Копенхаген…а да…има и българско участие! Саша Безуханова, основател на MOVE.BG също ще сподели с нас някои интересни гледни точки.

3. Мотивация за нови идеи

Ако не сте били на speaking ивенти преди…oh, my, you’re in for a treat. Но ако вече сте посещавали подобни форуми, знаете как е. Шансът да се мотивирате и да ви хрумне нещо полезно е по-голям от челото на Суза-…не, както и да е, забравете. Та къде бяхме? А, да. Мотивация. Лекциите на подобни личности винаги оставят по нещо много позитивно у нас. Хубаво е обаче да не се спира само дотам. Идеите трябва да бъдат и реализирани…така чее, точка 4:

4. Продуктивност hits hard

Дори само от това да гледаме всички млади доброволци, помагащи за осъществяването на тези форуми просто зарежда човек с онази енергия, която после може да се приложи в нещо. „Еййй, и аз искам следващия път да правя така!“ Знаем, че сред нас (съответно вас) има много от тези, които не могат да стоят мирни без да правят нещо готино и полезно. А ако все още не сте такива…пак казваме…това е мястото, където това може да се промени.

5. Чуваш мнения, изразяваш мнения

Подобно на Форум Ключ, така и на Key@SWISS ще има възможност да се задават въпроси към лекторите, да се провеждат дискусии и изразяват мнения. Което винаги е по-полезно от просто попиване на информация. (I’m looking at you, онези скучни теоретични учебни часове!)


Надяваме се, че те убедихме да присъстваш на Key@SWISS. Датата е 14-ти октомври, събота, от 11:00, а мястото: Интер Експо Център на Цариградско шосе.

Безплатен билет можеш все още да вземеш тук или там на място: https://www.eventbrite.co.uk/e/keyswiss-tickets-36954610234?ref=ebtn

Повече относно самото събитие и самите лектори можеш да прочетеш тук: http://forum-klyuch.info/upcoming/

Ако не успеете да дойдете, последвайте Instagram акаунта ни (@sww.online) и харесайте Facebook страницата ни “SWW Magazine”, защото на тези платформи ще публикуваме актуални задкулисни и предкулисни (is that a word?) кадри и ъпдейти.

Надяваме се да те видим там, тъй като вярваме, че събитието е нещо по-различно и си заслужава.

P.S. Благодарности на приятелите ни от Форум КЛЮЧ, които ни приеха като техни медийни партньори!

Харесайте ги във Facebook! https://www.facebook.com/ForumKLYUCH/

Християн Бистришки и Божидара Симеонова

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s