Playlist: Любимите ни дуети

Alt-j – 3WW

Песните на Alt-J се оказват задължителни за нашите плейлисти и като такива, на дневен ред е 3WW. Дуетът е между Джо Нюман и Ели Розуел от друга много добра инди група, Wolf Alice. Двата гласа разказват историята на любов покрай лагерния огън и басейна от двете гледни точки на лирическите герои. В последния припев пеят унисон и гласовете им се съчетават прекрасно, придавайки на вече силно въздействащите мелодия и текст още повече дълбочина.

Halsey – Strangers ft. Lauren Jauregui 

Песента leak-на ден по-рано и можех да го сравня само с Христовото Възкресение… с опасността да бъда твърде контроверсиална в религиозните среди до ден днешен твърдя, че това бе най-близкото ми и неочаквано сблъскване с божественото. Начинът, по който гласовете на двете певеици се съчетават, те държи като в транс и спокойният ритъм на песента те кара да си я пускаш отново и отново. Интересен факт – понякога оставям телефона ми сам да пуска песни, докато вървя и слушам музика, и  тази песен винаги започва, когато наближа крайната си дестинация.

Troye Sivan – WILD ft. Alessia Cara

Напоследък съм на вълна Alessia Cara, а покрай тази нейна колаборация с Troye Sivan се обсебих отново и по неговата музика. Обичам тази песен и в оригиналния ѝ вариант, но този сякаш е по-завършен за мен поради прекрасния начин, по който се допълват гласовете на двамата изпълнители.

Queen ft David Bowie – Under Pressure

Класически дует и един от най-красивите. Гласовете на Фреди Меркюри и Дейвид Бауи въпреки че са много различни се съчетават прекрасно в тази песен, която е едноврменно значителна концептуално, вокално и инструментално. Затова така я харесвам. А и разбира се заради невероятната бас линия.

t.A.T.u. – Nas Ne Dagoniat

Една много популярна руска песен на един прочут дует – Тату. Песента” Нас не догонят” (Няма да ни хванат) изразява типичната буйна възраст за тийнейджърa, който е непокорен и желаещ независимост.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s